Höst.

Vi har kommit hem från stugan idag. För 3½ timme sen för att vara ganska exakt.
Och på dom här timmarna har jag varit väldigt effektiv om jag får säga det själv. Jag har höststädat både sovrummet och vardagsrummet, dammsugit, dammtorkat, skurat, putsat fönster och bytt gardiner.

J jobbar eftermiddag i vecka, 14-22. Så vi (jag, Viktor och Frost) får långa stunder ensam.

Dags att äta middag kanske, synd bara att kylskåpet är rätt så tomt. Men om jag minns rätt så har jag en bit skinkpaj att värma i frysen.
Kanske tar vi en promenad efter middagen, om det lugnar ner sig med att blåsa. Sen klockan 21 är det Lipstick jungle.

Ikea tripp.

Regnet vräkte ner i går så vi packade in oss i bilen och åkte till Haparanda för att gå på Ikea. Blev en tur på jaktbutiken för att J skulle köpa nytt jaktställ och en snabbis På gränsen och H&M för att jag kommit på att vårat barn inte har så mycket byxor i storlek 62.

På Ikea blev jag en lampa, vattenkanna och blomma rikare, Viktor fick en lampa han också och tre smånallar som jag tänkte hänga över skötbordet som mobil och J köpte krokar och pallar att ha i bastun.
Jag hade spanat in gardiner jag skulle köpa till köket, men när jag såg dom så slutade jag ut det eftersom dom var så glansiga. Så, jakten på lila gardiner fortsätter (alt. lila tyg).


På morgon vaknade vi av en hejdundrans smäll - åskan.
Det regnade som tusan på förmiddagen men nu skiner solen. Hade varit härligt med en promenad, men vi lämnade vagnen hemma eftersom det skulle regna hela helgen, så vi stannar inne istället.

Bilder: Ikea

Snart i mål.

Besöket på mvc igår gick bra. Viktor var glad hela tiden och mot slutet somnade han, vilket var skönt, jag var orolig att han skulle vara grinig och att det skulle hindra mitt besök. Vi kollade vikten, blodtryck, hb, pratade om livet som mamma, förlossningen, preventinmedel och så gjorde vi den obligatoriska (?) gynkollen.

Jag är mest nöjd över min vikt, 2,2kg (enligt deras våg) kvar till inskrivningsvikten, jag har alltså tappat ca 16kg och är snart i mål. Ska försöka komma igång med någon slags träning i höst för att få bort det sista + något kilo till. Men det lär inte bli något annat än promenader sålänge J är i stugan och jagar.

Senare idag åker vi till stugan. Imorgon lovar dom regn så vi pratade lite löst om att åka på Ikea en snabbis då. Annars blir det en lugn helg med mys.