Glöggmys.

Klockan är 23.30 strax och det är dags att slå igen dom två blå strax.
Ikväll har Emilia varit här sen gossarna somnat, vi har druckit glögg, ätit godsaker och surrat massa strunt. Mysigt värre.

Tidigare idag tog vi en sparktur till svärmor och svärfar, det gillade verkligen Hjalmar. Annars har det varit en rätt lugn dag, sånt är ju ganska skönt faktiskt.

Helgen.

Igår var vi ute på gården innan lunch. J skottade gården, det räcker med snö nu tycker jag, Viktor byggde snökoja och jag och Hjalmar åkte madrass bla. Sen hade Viktor kompis här och när han skulle hem följde Viktor med dit.
Jag var ut och åt god mat med jobbet. Trevligt javisst, men jag känner mig lite "utanför" och inte riktigt på samma våglängd som dom andra.
Min plan var att åka hem, lägga Hjalmar och sen se Så mycket bättre i sängen med en godisskål.. Hjalmar tyckte det var helt ok att sätta käppar i hjulet för mig och valde att somna nån gång strax innan 23.

Idag har vi sovit länge och det myst på här hemma i morgonrock till efter 12. När Hjalmar sovit sin vila drog vi ut på skyltsöndag, först i kåkstan där Viktor lyckades vinna en julskinka på skinklotteriet och så åkte vi såklart häst och släde och sen vidare till Gällivare, där var det mera dött men Viktor fick lämna sin önskelista till tomten och vi åkte häst och vagn.
Första advent middag har vi i vanlig ordning fått hos svärmor och svärfar (julmat) och ingen var väl lyckligare än J...och olyckligare än mig. ;) Nä, men julmat är verkligen inte min grej.
Hjalmar fick håret klippt av faster, hans lockar i nacken har mest bara varit ett trassel så jag tog beslutet att klippa bort lite. Han blev så fin så. <3

Brownie med svartabönor.

Jag gjorde ju en så god (och nyttig) brownie till kladdkakans dag. Här kommer receptet.
 
1 paket förkokta svarta bönor, cirka 290 g
10 dadlar (torkade)
2 ägg
1 dl kallpressad kokosolja
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g sockerfri mörk choklad, minst 70%
3-4 msk agavesirap eller valfri sötning

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skölja bönorna och dela dadlarna i mindre bitar, mixa detta till en jämn smet. Smält chokladen och vispa kokosolja, ägg och den smälta chokladen i en annan skål. Rör ner kakao, sötning, bakpulver och vaniljpulver i samma skål och blanda till slut ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn och fin smet.
Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper (jag använde en sån avlång brödform) och häll i smeten. Grädda i cirka 20 minuter.
Ät kakan tillsammans med grädde och ev bär.
 
Jag var osäker på vikten på bönorna, om det skulle vara avrunnen vikt eller inte..men jag tog en förpackning med avrunnen vikt på ca 240g. Använde stevia sugar som sötning.